Preskoči do vsebine

Pravilnik o zasebnosti

Dobrodošel na lingvo.info in hvala, da uporabljaš našo spletno stran! Varovanje tvojih osebnih podatkov nam je zelo pomembno, zato bi te na tem mestu radi seznanili z načinom in obsegom zbiranja, obdelave in uporabe osebnih podatkov na naši spletni strani.

V skladu z nemškimi določili in zakoni (Bundesdatenschutzgesetz) ter s pričujočo razlago o varovanju podatkov bodo tvoji osebni podatki obravnavani zaupno. Ne bomo jih objavili ali posredovali tretjim osebam.

Radi bi opozorili, da lahko pri prenosu podatkov na spletu (na primer med komunikacijo z elektronsko pošto) pride do varnostnih vrzeli. Stoodstotno varovanje podatkov pred dostopom tretjih oseb žal ni mogoče.

Kontaktni podatki, ki so objavljeni v okviru obveznega objavljanja osnovnih podatkov, se ne smejo uporabljati za pošiljanje nenaročenih informacijskih materialov in reklam. V primeru pošiljanja nenaročenih reklamnih sporočil, na primer v obliki nezaželene pošte, bomo sprožili ustrezne pravne korake.

1. Informacije, ki jih zbiramo

1.1. Osebni podatki

Celotno spletno stran lahko uporabljaš brez prijave na spletni strani.

Eventualno bodo shranjene nekatere informacije o tebi, recimo, če boš komuniciral z administratorji spletne strani. Te navedbe so prostovoljne.

Ta spletna stran vsebuje igre in kvize, ki lahko zahtevajo vpis na spletno stran s pomočjo socialnih omrežij. Da lahko naše usluge brezhibno delujejo, moramo pri registraciji zbrati in obdelati določene osebne podatke, ki jih posredujejo socialna omrežja. Gre za sledeče podatke:

  • Uporabniško ime ali ime
  • Elektronski naslov
  • Datum rojstva
  • Država
  • Fotografija
  • Jezik uporabnika
  • Datum zadnje igre
  • Datum zadnje igre

Na našem strežniku zbiramo in shranjujemo podatke o napredku uporabnikov, na primer zbranih točkah, opravljenih nalogah itd. Namen zbiranja teh podatkov je, da prikažemo rezultate zaključene igre ali napredek vsakega uporabnika spletne strani.

Tvoj elektronski naslov in geslo nista v nobenem primeru vidna za druge uporabnike. Te podatke ne bomo posredovali tretjim osebam in/ali tretje osebe kakorkoli seznanili z njimi.

Bodi pozoren na to, da imajo vsi družbeni mediji svoj pravilnik o zasebnosti. Informiraj se o pogojih družbenega medija, ki ga boš uporabil za dostop do naših iger.

1.2 Protokolni podatki

Pri obisku naše spletne strani in pri vsakem odpiranju datoteke zbira naš strežnik informacije o protokolu (tip brskalnika, datum in ura). To niso osebni podatki in zato teh podatkov ne moremo povezati z določeno osebo.

Vse te navedbe bomo uporabili le za ugotavljanje pomanjkljivih povezav in programskih napak. Ne bomo jih posredovali tretjim osebam. Teh podatkov tudi ne bomo povezovali z drugimi zbranimi podatki. Poleg tega bodo ti podatki vsak teden po statistični obdelavi izbrisani.

1.3 Piškotki

Piškotki so majhne datoteke, ki jih obiskana spletna stran preko brskalnika plasira v računalnik uporabnika, da lahko ob kasnejši priložnosti strežnik dostopa do informacij o uporabniku.

Ta spletna stran uporablja dve vrsti piškotkov:

  • Začasni piškotki: da se uporabniku olajša navigacija po spletni strani, uporabljamo začasne piškotke. Ti piškotki shranijo slučajno generirano identifikacijsko številko, tako imenovan Session-ID, in propadejo takoj po končanem obisku spletne strani.
  • Trajni piškotki: trajni piškotki omogočajo shranjevanje tvojih nastavitev, na primer jezikovne verzije, na tvojem računalniku. Ta piškotek bo po tridesetih dneh avtomatsko potekel.

Tako v začasnih kot tudi v trajnih piškotkih se shranjujejo uporabniške nastavitve , kot so izbira jezika ali izbira prepoznavanja jezika, da bi ti s tem olajšali uporabo spletne strani.Uporabo piškotkov lahko izklopiš za posamezno spletno stran ali pa skupno za vse spletne strani in sicer v nastavitvah tvojega spletnega brskalnika. Informacije o tem lahko najdeš na spletnih straneh brskalnika. Pri deaktivaciji piškotkov se lahko zgodi, da nekatere funkcije, na primer avtomatična prijava na spletni strani, ne delujejo več tako, kot je bilo predvideno.

1.4. Google Analytics

Ta spletna stran uporablja Google Analytics, storitev za spletno analizo Googla Inc. (1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; „Google“). Google Analytics uporablja piškotke, torej datoteke, ki se shranijo na tvojem računalniku in omogočajo analizo tvoje uporabe te spletne strani.

Informacije o tvoji uporabi te spletne strani, ki so nastale s piškotki, se praviloma prenesejo na Googlov strežnik v ZDA in tam shranijo. Ker imamo aktivirano anonimizacijo IP-naslova, bo Google predhodno skrajšal tvoj IP naslov znotraj držav članic EU ali drugih podpisnic sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru.

Samo v izjemnih primerih se bo na Googlov strežnik v ZDA prenesel poln IP-naslov in tam skrajšal. Po našem naročilu bo Google to informacijo uporabil, da za nas analizira tvojo uporabo spletne strani, sestavi poročila o aktivnostih na spletni strani ter opravlja druge naloge povezane z uporabo spletne strani za upravljalca (nas). IP naslov, ki ga bo tvoj brskalnik prenesel v okviru programa Google Analytics, se ne bo povezoval z drugimi podatki Googla.

Shranjevanje piškotkov lahko preprečiš z ustrezno nastavitvijo brskalnika; ob tem bi te radi opozorili, da v tem primeru obstaja verjetnost, da ne boš mogel uporabljati vseh funkcij spletne strani v polnem obsegu. Piškotkom lahko tudi preprečiš evidentiranje tvojih podatkov povezanih s spletno stranjo (vključno s tvojim IP naslovom) ter njihovo obdelavo s strani Googla, in sicer tako, da klikneš na povezavo in naložiš ter instaliraš vstavek, ki se tam nahaja: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

2. Uporaba socialnih omrežij

2.1. Izjava o zasebnosti podatkov za uporabo Facebooka

Na tej spletni strani so integrirani vstavki socialnega omrežja Facebook (1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA), ki jih lahko na spletni strani prepoznaš po logotipu Facebooka ali po gumbih »Všeč mi je« in »Deli«. Pregled vseh Facbookovih vstavkov lahko najdeš na naslednji Facbookovi strani: http://developers.facebook.com/docs/plugins/.

Med tvojim obiskom naše spletne strani se preko teh vstavkov vzpostavi direktna povezava med tvojim brskalnikom in Facebookovim strežnikom. Tako dobi Facebook informacijo, da je bila s tvojega IP naslova obiskana naša spletna stran. Če si ob tem prijavljen na tvojo Facebook stran in pritisneš bodisi na gumb »Všeč mi je« ali »Deli«, lahko vsebine naše spletne strani povežeš s svojim Facebook profilom, pri čemer lahko Facebook zazna povezavo med tvojim profilom in našo spletno stranjo. Radi bi opozorili na to, da nimamo nobenega vedenja o vsebini prenesenih podatkov ter njihove uporabe s strani Facebooka. Dodatne informacije o tem lahko zato prebereš na Facebookovi izjavi o zasebnosti podatkov: http://www.facebook.com/about/privacy/.

Če ne želiš, da Facebook poveže obisk naše spletne strani in tvoj Facebook profil, se prosim odjavi iz svojega Facebook računa.

2.2. Izjava o zasebnosti podatkov za uporabo Twitterja

Na tej spletni strani so integrirani vstavki Twitter, ki jih ponuja družba Twitter Inc. (1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA). Z uporabo Twitterja, predvsem pa z uporabo funkcije »Re-Tweet« bo ta spletna stran povezana s tvojim Twitter računom. Ta povezava bo vidna tudi za ostale uporabnike. Ob tem bo tudi Twitter prejel določene podatke. Radi bi opozorili na to, da nimamo nobenega vedenja o vsebini prenesenih podatkov ter njihove uporabe s strani Twitterja. Dodatne informacije o tem lahko zato prebereš na Twitterjevi izjavi o zasebnosti podatkov: https://twitter.com/privacy.

Tvoje varnostne nastavitve pri Twitterju lahko spremeniš v nastavitvah računa pod http://twitter.com/account/settings.

2.3. Izjava o zasebnosti podatkov za uporabo Google +

S pomočjo Google+1 vmesnika lahko informacije objavljaš po vsem svetu. Preko Google +1 vmesnika prejmete ti in ostali uporabniki personificirane vsebine Googla in Googlovih partnerjev. Google shrani tako informacije o tem, da si kliknil na +1, kot tudi informacije o spletni strani, ki si si jo s klikom na +1 ogledal. Tvoji +1 so lahko kot namigi skupaj s tvojim uporabniškim imenom in tvojo fotografijo prikazani v Googlovih storitvah, na primer v rezultatih iskanja ali v tvojem Google profilu ali pa na drugih mestih na spletnih straneh in objavah na spletu. Google spremlja informacije o tvojih Google+1 aktivnostih, da bi izboljšal storitve Googla zate in za druge uporabnike. Da bi lahko uporabljal Google+1 vmesnik, potrebuješ Google profil, ki je javen in viden po vsem svetu ter vsebuje najmanj uporabniško ime. To ime bo uporabljeno v vseh Googlovih storitvah. V nekaterih primerih lahko to ime nadomesti tudi drugo ime, ki ga uporabljaš pri deljenju vsebin preko tvojega Google računa. Identiteta tvojega Google profila je lahko vidna za druge uporabnike, ki poznajo tvoj e-poštni naslov ali druge informacije, s pomočjo katerih te lahko identificirajo.

Poleg zgoraj obrazloženih namenov uporabe so lahko tvoji podatki uporabljeni tudi v skladu z Googlovo veljavno Izjavo o varstvu podatkov. Google lahko na primer objavi strnjene statistike o +1 aktivnostih svojih uporabnikov oziroma jih posreduje svojim partnerjem, na primer oglaševalcem ali podobnim spletnim stranem.

3. Informiranje o podatkih in brisanju podatkov

3.1. Informiranje o shranjenih podatkih

Na tej spletni strani imaš pravico do brezplačnih informacij o tvojih osebnih podatkih, ki so bili shranjeni. V kolikor želiš prejeti te informacije, pošlji e-pošto na privacy@lingvo.info.

3.2. Brisanje podatkov

Da bi ti lahko izbrisali tvoje uporabniške podatke, potrebujemo sledeče podatke za identifikacijo: uporabniško ime, ime in priimek, eventualno rojstno ime, e-poštni naslov in datum rojstva. Če želiš, da se tvoji podatki izbrišejo, pošlji e-pošto na privacy@lingvo.info. Če izbris podatkov zaradi zakonskih, pogodbenih, poslovnih oziroma davčnih rokov ni mogoč, bo namesto izbrisa sledila blokada računa.

4. Spremembe

Izjava o zasebnosti podatkov se lahko kadarkoli spremeni, vendar se pravice, ki jih s to izjavo zagotavljamo ne bodo omejile brez tvoje izrecne privolitve. Vse spremembe Izjave o zasebnosti podatkov bodo objavljene na tej spletni strani.

5. Veljavnost nemške verzije

Opozarjamo na to, da je veljavna nemška verzija Izjave o zasebnosti podatkov.

6. Kontakt

Zaupanje uporabnikov nam je pomembno. Zato smo ti v zvezi z vprašanji o varstvu tvojih podatkov zmeraj na voljo. Če imaš vprašanja, na katera v tej Izjavi o varstvu podatkov nisi našel odgovora, ali če želiš dodatne informacije, se prosim obrni na sledeči naslov: info@lingvo.info.

Nazadnje posodobljeno:

Nazaj na vrh